Proveržis kovos su odos spalvos pakitimais technologijoje

Proveržis kovos su odos spalvos pakitimais technologijoje

Proveržis kovos su odos spalvos pakitimais technologijoje

Jau 2040 metais odos spalvos pakitimų problemų gali patirti 2/3 pasaulio gyventojų[1]. Daugiau kaip 62 procentams dermatologų šiuo metu tenka gydyti pacientus, patiriančius odos pigmentacijos problemų[2]. Maža to, 34 šalyse atlikti tyrimai, kuriuose dalyvavo daugiau kaip 48 tūkstančiai žmonių, rodo, kad pigmentacijos sutrikimai neigiamai veikia gyvenimo kokybę. Tačiau yra gera žinia – su odos spalvos pakitimais galima veiksmingai kovoti!

Kaip atsiranda odos spalvos pakitimas?

Mūsų odoje natūraliai yra melanino. Tai – sudedamoji dalis, sauganti odą nuo saulės ir teikianti atspalvį. Jei melanino gaminama per daug, susidaro netolygus odos atspalvis ir spalvos pakitimai – tamsesnės dėmės.

Kaip atsiranda šis perteklius? Tai uždegiminės būklės poveikis, kurį gali sukelti saulė, aplinkos tarša, taip pat kiti veiksniai – amžius, genetika ar nėštumas. Dermatologė dr. Agnieszka Bańka-Wrona atkreipia dėmesį: „Kiekvienas dėl uždegimo odoje atsirandantis pokytis gali palikti joje neestetiškų spalvos pakitimų. Dažniausiai taip nutinka pacientams, kuriems diagnozuota aknė, o tiksliau – tiems, kurių oda dirgli, bei sergantiems akne.“

Spalvos pakitimų tipai

Pigmentacijos sutrikimų patiria beveik bet kurio amžiaus žmonės ir jų gali atsirasti įvairių fototipų odoje. Išskiriame 3 svarbiausius spalvos pakitimų tipus:

  • Šlakai – dėmės nuo saulės ir senatvės.
  • Melazma – dažniausiai susijusi su hormonų pusiausvyros sutrikimais.
  • Spalvos pakitimai nuo uždegimų, atsirandantys nuo aknės, procedūrų ir randų.

Dažnai manoma, kad spalvos pakitimai – daugiausiai šviesesnio fototipo žmonių problema. Nieko panašaus! Pakitimų atsiranda ir tamsesnio odos atspalvio žmonėms – šių fototipų asmenims dažniau gali atsirasti melazmos ir spalvos pakitimų po uždegimų, o šviesios odos žmonėms dažniausiai susidaro dėmės nuo saulės.

Kodėl taip sunku pašalinti spalvos pakitimus?

Dauguma iki šiol taikytų sprendimų hiperpigmentacijai gydyti buvo siekiama blokuoti melaniną, t. y. tamsų pigmentą. Tačiau melaninas teikia mūsų odai nepakartojamą atspalvį ir yra būtinas apsaugant nuo UV spindulių – jo susidarymo blokavimas nėra optimalus gydymo būdas, tai gali išprovokuoti spalvos pakitimų atsinaujinimus!

Esant hiperpigmentacjai gali padėti lazerio terapija, tačiau šios procedūros susijusios su didelėmis išlaidomis ir daugeliu galimų pašalinių padarinių. Populiariausiu vidutinio intensyvumo spalvos pakitimų šalinimo būdu tebėra kosmetikos priemonės, tačiau poveikiui pasireikšti reikia laiko, o specializuoti produktai su veikliosiomis medžiagomis dažnai dirgina odą, sukelia pleiskanojimą ir paraudimus, todėl ne visada norima reguliariai ir kruopščiai juos naudoti.

Ką tokiu atveju naudoti nuo spalvos pakitimų?

Ieškant pagalbos nuo odos spalvos pakitimų, buvo sukurta nauja, patentuota molekulė „Melasyl“, vykdant 18 metų eksperimentinius „La Roche-Posay“ ženklo tyrimus. Priešingai nei iki tol žinomos sudedamosios veikliosios medžiagos, ji surenka melanino perteklių, kol šis dar nepaliko pėdsakų odoje.

Naujas serumas „MELA B3 La Roche-Posay“ su inovatyvia sudedamąja medžiaga „Melasyl“, sukurtas siekiant greitai ir veiksmingai įveikti pigmentacijos pakitimus. Tyrimais patvirtinta, kad poveikis jau matomas panaudojus 1 savaitę!* Atlikti klinikiniai produkto bandymai naudojant įvairaus pobūdžio ir atspalvio odai parodė, kad jis veikia net senus, sunkiai pašalinamus spalvos pakitimus. Ypač svarbu tai, kad „Melasyl“ netrikdo natūralių odos procesų ir nedirgina.

Serumas papildytas 10 % niacinamido, kuris ramina odą, o veikdamas kartu su kitomis sudedamosiomis medžiagomis, apsaugo nuo dažniausių problemų, susijusių su spalvos pakitimais.

Serumas „MELA B3“ yra švelnios gelio konsistencijos, greitai įsigeria ir maloniai, gaiviai kvepia. Kvapo sudėtis išbandyta laikantis griežčiausių antialerginių standartų.

Tai proveržio sprendimas, teikiantis pakitusios pigmentacijos odai penkeriopą naudą. Serumo „MELA B3“ poveikis:

  • atnaujinantis odą,
  • nušveičiamasis,
  • antioksidacinis ir mažinantis melanino pirmtakų kiekį.

Visa priežiūros procedūra šalinant spalvos pakitimus

Dr. Agnieszka Bańka-Wrona pabrėžia: „Norint apsisaugoti nuo spalvos pakitimų ir gydyti jau atsiradusius odoje, svarbiausia tinkamai apsisaugoti nuo saulės šviesos. Apsaugos poveikį verta papildomai sustiprinti iš ryto naudojant produktus, apsaugančius nuo spalvos pakitimų susidarymo kitais mechanizmais – pašalinančiais odos melanino pirmtakus ir stabdančiais fermentą, veikiantį šį procesą. Tokiu būdu atliekant visus proceso etapus, poveikis būna veiksmingiausias.“

Saulės poveikis yra viena iš pagrindinių spalvos pakitimų atsiradimo priežasčių. Per didelis UVA ir UVB spindulių kiekis sukelia per didelę melanino gamybą, todėl susiformuoja rusvų dėmių ir odos spalvos pakitimų. Dažniausiai susidaro netolygūs, tamsūs, mažesni ar didesni pakitimai.

Siekiant veiksmingiausios odos apsaugos tomis dienomis, kai patiriamas didesnis ar ilgesnis saulės poveikis, būtina naudoti tinkamas, labai aukšto apsaugos lygio priemones nuo saulės spindulių ir nepamiršti pakartotinai jas tepti kas 2 valandas.

„La Roche-Posay“ ženklo produktų asortimente rasime puikų produktą šiam poreikiui patenkinti – skystį „Anthelios UVMUNE“, kuris veiksmingai apsaugo nuo saulės ir kurio sudėtyje yra pažangus UV filtras: „Mexoryl 400“ nuo ilgųjų ir kenksmingų UVA spindulių. Ši priemonė teikia plataus spektro apsaugą nuo UVA ir UVB spindulių.

Kovoje su spalvos pakitimais įgijome naują, stipresnį nei bet kada sąjungininką ir sukūrėme visapusę kovos su spalvos pakitimais procedūrą!­­

#hiperpigmentacija #pigmentacija #pigmentiniaipakitimai #UV #melaninas #larocheposay

[1] Vidiniai skaičiavimai, pagrįsti demografinėmis prognozėmis.

[2] „International Derm Barometer“ tyrimas, 4 banga, 2022 m.