Vaistininkas rekomenduoja, kaip pagerinti sąnarių, odos, plaukų ir raumenų būklę.

Vaistininkas rekomenduoja, kaip pagerinti sąnarių, odos, plaukų ir raumenų būklę.

Kodėl mums reikalingas kolagenas?

Kolagenas – žmogaus organizme natūraliai sintetinamas baltymas, atsakingas už tokius svarbius procesus, kaip odos elastingumo gerinimas, audinių sienelių stiprinimas. Taip pat jis skatina bendrus odos atsinaujinimo procesus bei yra reikalingas normaliai kaulų, sąnarių ir sausgyslių būklei palaikyti. Kolagenas svarbus ir regėjimui bei su juo susijusioms ligoms.

Ar kolageno, gaunamo iš natūralių produktų, pakanka mūsų organizmui?

Tinkamai pasirinkus maisto produktus, galima padėti organizmui palaikyti kolageno atsargas, tačiau jo pasisavinimas nėra paprastas. Natūralus kolagenas pasisavinamas pakankamai sunkiai. Norint gauti daugiau baltymų, o kartu ir kolageno, rekomenduojama valgyti daugiau vištienos, kiaušinių, riebių žuvų. Taip pat į mitybos racioną rekomenduojama įtraukti ir maisto produktų, kuriuose gausu vitamino C, skatinančio natūralią kolageno gamybą organizme. Gaunant nepakankamai reikalingų medžiagų su maistu, kolageno atsargas organizme reikėtų palaikyti papildomai vartojant maisto papildus.

 

Ką svarbu žinoti apie kolageno vartojimą, kaip jį atsirinkti?

Svarbus yra kolageno kiekis maisto papildo sudėtyje – specialistų teigimu, vidutinė kolageno paros norma suaugusiam žmogui yra apie 10 g. Svarbu paminėti, kad kolagenas gali būti tiek gyvulinės, tiek jūrinės kilmės – abi jos veikia iš vidaus ir padeda atstatyti šio baltymo trūkumą organizme.

 

Kaip identifikuoti, kada trūksta kolageno?

Vienas labiausiai matomų požymių, išduodančių apie kolageno trūkumą, – suprastėjusi odos būklė: oda pamažu praranda elastingumą, stangrumą, suglemba, papilkėja, suprastėja tonusas, atsiranda smulkių raukšlelių. Mažėjantis kolageno kiekis taip pat daro neigiamą įtaką ir kremzliniam audiniui, kuris sparčiai silpnėja, bei lemia didesnį polinkį traumoms, sąnarių skausmui ir kt. Dažnai kolageno trūkumas žmogaus organizme gali pasireikšti ir įvairiomis akių ligomis, kurių tikimybė dažnai padidėja sulaukus 45 metų ir daugiau.

 

Koks kolagenas geriausiai įsisavinamas?

Puikus variantas – vartoti skysto pavidalo geriamus kolageno papildus, kadangi skystas kolagenas įsisavinamas greičiau ir efektyviau nei kapsulės. Norint, kad organizmas kolageno įsisavintų daugiau bei efektyviau, svarbu, kad jis būtų susmulkintas iki tinkamos molekulinės masės. Būtent tai ir yra atliekama hidrolizuojant kolageną.

 

Geriamo hidrolizuoto kolageno nauda:

Viena efektyviausių kolageno rūšių yra laikomas skystas kolagenas. Šį hidrolizuotą papildą žmogaus organizmas pasisavina greičiau ir geriau nei kitų rūšių kolageną, todėl jį rekomenduojama rinktis tais atvejais, kai organizmui šio papildo labai trūksta.

 

Kokie „Sapiens“ geriamo hidrolizuoto kolageno išskirtinumai?

Sapiens“ kolagenas yra pagamintas pagal unikalią, mokslininkų identifikuotą formulę, kurioje rasite ne mažesnę nei 10 g kolageno porciją, net 20 veikliųjų medžiagų ir augalinių ekstraktų. „Sapiens“ kolageną patogu vartoti – lengva nuryti ir išsiskiria maloniu apelsinų skoniu. 2022 metais jis pelnė apdovanojimus parodoje „Rinkis prekę lietuvišką 2022“ ir buvo įvertintas aukso medaliu.

Kiek laiko reikėtų vartoti kolageną, kad būtų galima pajusti pirmuosius rezultatus?

Kolageno vartojimo laikotarpis gali skirtis, tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus ir norimo rezultato. Įprastai kolageną rekomenduojama vartoti 3–6 mėn.

 

Rašė vaistininkė Evelina Urbonė