Kosmetologas pataria: Ką daryti, kai oda papilkėjus po žiemos, jai trūksta drėgmės ir skaistumo

Kosmetologas pataria: Ką daryti, kai oda papilkėjus po žiemos, jai trūksta drėgmės ir skaistumo

Ar reikia naudoti skirtingas veido priežiūros priemones priklausant nuo sezonų?

Skirtingas veido odos priežiūros priemones, priklausomai nuo sezonų, reikėtų naudoti atsižvelgiant į priemonių sudėtines dalis bei veikimą. Intensyvios, aktyvios ar rūgštinės priemonės gali būti naudojamos tik šaltuoju metu sezonu, kadangi aktyviosios medžiagos, tokios kaip rūgštys ar retinolis, nušveičia apsauginį raginį odos sluoksnį, dėl ko oda gali tapti jautresnė bei pažeidžiamesnė saulės spinduliams. Taip pat didesės koncentracijos vitaminas C gali sujautrinti odą, kadangi padidėja skvarba į gilesnius odos sluoksnius, tad jei naudosime priemones su šia veikliąja medžiaga ir pamiršime apsaugą nuo saulės, galime turėti atviršktinį rezultatą, kuomet padidėja tikimybė odoje atsirasti daugiau ir didesnių pigmentinių dėmių. Kremų tekstūra taip pat gai priklausyti nuo sezoniškumo. Šaltuoju sezonu kremus patartina rinktis tirštesnius, riebesnius, o šiluotu – kuo legvesnius, gelinius ar fluidinius.

Kaip susidėlioti efektyvią pavasario veido odos priežiūros rutiną?

Prasidėjus pavasario saulei rekomenduojame peržiūrėti savo veido odos priežiūros rutiną, kadangi šiuo sezonu oda pradeda ruoštis šiltajam metų laikui.

Šiuo sezonu odos valymo priemonių keisti nereikia. Ryte ir vakare reikėtų kruopščiai nuvalyti odą, pašalinti makiažo likučius, tonizuoti, kad oda būtų paruošta poilsiui ar naujai dienai. Po žiemos į veido odos rutiną galima pridėti atgaivinančius, antioksidantų praturtintus serumus, kurie sugrąžins švytėjimą, sulygins toną bei odos tonusą. Sudėtyje gali būti tokie antioksidantai kaip vitaminas C, A, E, B3, kofermentas Q10, resveratrolis.

Veido odos kremai šaltuoju sezonu naudojami sunkesni, riebesni, kurie turėtų daugiau maitinančių savybių, kad būtų apsaugota oda nuo staigių temperatūrų kaitų bei šalčio, o pasavariui rekomenduojame šiuos kremus pakeisti į lengvesnės konsistencijos gelinius kremus ar fluidus.

Taip pat pavasario sezonu būtina naudoti apsaugą nuo saulės kiekvieną dieną. Po truputį saulė pavasrio metu aktyvėja, tad jei pavasarį dar naudosite aktyvių medžiagų turinčias priemones, apsaugokite odą nuo papildomų žalingų saulės spindulių.

Kuo naudinga Pharma Oil minimalistinė veido odos priežiūros rutina:

SUNSHINE prausimosi putos:

Šis švelnus prausiklis efektyviai pašalins sebumo perteklių bei nešvarumus nepažeisdamas odos lipidinio barjero ir drėgmės balanso. Sudėtyje esantys ramunėlių ir rožių ekstraktai atgaivins, drėkins odą, niacinamias bei vitaminas C veiks kaip antioksidantas, mažins uždegiminius procesus ir nuramins sudirgusią odą.

Veido tonikas COMPLEX:

Šis tonikas pašalins likusius nešvarumus, atstatys odos pH ir pagerins sekančių odos priežiūros priemonių svarbą bei veikimą. Sudėtyje esantis vitaminas B3, kitaip niacinamidas, padeda sureaguliuoti sebumo išsiskyrimą, nuramina sudrigusią odą, mažina uždegimus bei spuogelių atsiradimo riziką, sutraukia poras. Taip pat padeda išvengti ankstyvųjų senėjimo procesų. Sudėtyje esantys hialurono rūgštis, pantenolis bei alavijas mažina paraudimus, sudirgimus ir drėkina odą.

HYDRA HUG Hialurono ir keramidų serumas:

Šio serumo sudėtyje esantys hialurono rūgštis bei keramidai užtikrina odos intensyvų drėgmės atstatymą po šaltos žiemos iššūkių. 5 rūšių hialurono rūgštis dėl skirtingo dydžio molekulių pasiekia visus odos sluoksnius, padeda sumažinti raukšleles, o keramidai stiprina odos barjerą, niacinamidas rūpinasi odos lygumu ir švelnumu. Jei oda pavargusi, papilkėjusi, šis serumas būtent tai, ko reikia, norint sugrąžinti sveiką bei švytinčią odą.

SUNSHINE Veido serumas su vitaminu C:

Itin koncentruotas veido serumas net su 10 % vitamino C bei odą puoselėjančių antioksidantų kokteiliu. Antioksidantų derinys suteikia išskirtinius rezultatus, gerina odos išvaizdą, šviesina pigmentines dėmes, papilkėjusiai veido odai suteikia švytėjimą ir apsaugą nuo žalingo aplinkos poveikio, formuoja ovalą bei mažina raukšleles.

Sudėtyje esantis 10 % vitaminas C kartu su niacinamidu, pantenoliu ir net 5 rūšių hialurono rūgštimi padės suvienodinti odos spalvą ir nelygumus, stiprins kapiliarų sieneles, pridrėkins ir apsaugos nuo sudrigimų.

Veido kremas DEW-O-METER:

Tai žaibiško poveikio drėgmės atkūrimo kokteilis, pagamintas iš riebiųjų rūgščių, trigliceridų, amino rūgščių, hialurono rūgšties ir kitų natūraliai odoje esančių ingredientų. Kremas suteikia ilgalaikį odos barjero stiprinimo poveikį. Sudėtyje esantis retinolis ir Septonic M3 mišinys, kitaip energizuojantis cinko, vario ir magnio derinys, skatina kolageno, elastino gamybą ir padeda kovoti su senėjimo požymiais bei uždegiminiais procesais, randeliais. Rezultate matoma lygesnė, sveikesnė, jaunatviškesnė, skaistesnė oda. Kremas tinkamas brandžios odos priežiūrai arba po aknės gydymo procesų, kuomet oda itin stokoja drėgmės ir norima stabdyti randelių susidarymą.

Lakštinė veido kaukė TAKE A SIP:

Kaukė, skirta odai, stokojančiai drėgmės! Šios kaukės sudėtyje yra odos drėgmės atsargomis besirūpinanti formulė – tai išskirtinai darniai veikiantis Lipomoist™, natrio PCA ir Aqualance mišinys, kuris užtikrintai drėkina ir glotnina. Ši formulė turi ir hialurono rūgšties, tad oda galutinai prisotinama drėgme, kuri užrakinama ląstelėse. Dėl šių veikliųjų medžiagų smulkios raukšlelės užpildomos ir akimirksniu sumažėja, oda įgauna lygumo, švytėjimo, komforto bei liftingo poveikį. Ši kaukė taip pat puikiai tinka vasaros sezonu, kuomet saulės voniomis pasilepinote per daug. Vos per 20 minučių atgaivinsite įkaitusią ir sudirgusią odą, sumažinsite sluoksniavimosi riziką. Kaukė tinkama visiems odos tipams.

Itin ponas TENCEL sluoksnis - tarsi antra oda, kuris dar geriau perduoda veikliąsias medžiagas per trumpiausią laiką.

TENCEL pluoštas, ekologiška naujovė industrijoje, kuri natūraliai gaunama iš medžių ir laikoma aukštos kokybės liocelio pluošto rūšimi. Šis sluoksnis yra biologiškai skaidus ir ekologiškas, baltos / šviesiai kreminės spalvos, o ant odos jaučiasi kaip šilkas!

 

Norime itin atkreipti dėmesį, jog visi produktai yra veganiški, be alkoholio ir kvapiklių, tad tiks kiekvieno, besirūpinančio sveika oda, rutinoje!

Kaip išsirinkti kokio serumo reikia? Su vitaminu C ar keramidais ir hialuronu, o gal naudoti abu?

Pavasario metu, kuomet žiemą oda patyrė iššūkių, rutiną rekomenduojame papildyti drėkinamųjų bei antioksidacinių savybių turinčiomis priemonėmis. Jei tenka susidurti su kasdieniniu odos tempimu, diskomfortu ar šerpetojimu į pagalbą puikiai tinkamas HYDRA HUG hialurono rūgšties ir keramidų serumas. Keramidai bei hialurono rūgštis pripildys odą drėgme, sustiprins lipinį barjerą ir matomas bei jaučiamas diskomfortas išnyks akimirksniu, o niacinamidas veiks kaip antioksidantas bei apsaugos nuo laisvųjų radikalų pažaidos. Serumas ypatingai tinkamas jautriai, sausai, sudirgusiai odai arba visiems odos tipams, susiduriantiems su juntamuišsausėjimu bei dehidratacija.

Jeigu po šaltojo sezono oda prarado švytėjimą, tapo pilkesnė, atsirado pigmentinių dėmių ar kitų nelygumų, norite sugrąžinti skaistumą ir jaunatviškumą SUNSHINE veido serumas su 10% vitamino C puikus pasirinimas. Daugelio žinomas ir pamėgtas daugiafunkcinis vitaminas C šviesina pigmentines dėmeles, mažina uždegiminius procesus, puikus antioksidantas, mažina raukšleles ir puiki prevencinė medžiaga nuo pirmųjų senėjimo požymių. Šio serumo sudėtis papildyta vitaminu B3, kuris kartu su vitminu C yra stiprioji antioksidantų pora, apsauganti nuo laisvųjų radikalų poveikio. Taip pat net 5 molekulių hilurono rūgštis užtikrina, jog oda neprarastų drėgmės, o jeigu jaučiamas išsausėjimas, ją atstatytų. Šis serumas puikus pasirinkimas sausai, jautriai, kuperozės paveiktai, brandžiai, miršiai ar riebiai odai.

Pasitaiko atvejų, jog po netinkamos priežiūros žiemos laikotarpiu oda nualinta, stipriai rausta, peršti, matomi mikro įtrūkimai, išryškėjusios pigmentinės dėmės, visiškai dingęs sveikos odos pojūtis ir nei viena priemonė nepadeda. Šių serumų duetas puikus odos lipidinio barjerio atstatymo gelbėtojas! Vakare, švariai nuvalius odą keramidų ir hialurono rūgšties serumas per naktį pripildys odą drėgme, atstatys lipidinį sluoksnį, o dienos metu vitamino C serumas sugrąžins skasitumą, ramins, mažins uždegimus ir taip pat drėkins odos net giliausius sluoksnius.

Kaip dažnai naudoti lakštines veido kaukes?

Lakštinių veido kaukių naudojimas, tarsi mini SPA namuose! Lakštines veido kaukes rekomenduojama naudoti 1-2 kartus savaitėje, o kadangi sudėtis veganiška ir be nereikalingo alkoholio bei kvapiklių, galima naudoti pagal poreikį, siekiant pageidaujamo rezultato nedelsiant. Reguliarus kaukių naudojimas papildys veido odos priežiūros rutiną, už kurią oda Jums padėkos!

 

Rašė kosmetologė Austėja Morkūnaitė